Pinterest • ein Katalog unendlich vieler Ideen

Sieh dir diese und weitere Ideen an!

Wat te doen, wat te laten? Een bezoek aan een dementerende tante, opa, ouder, vriend, kennis of ook partner verandert door de ziekte ingrijpend van karakter. Soms levert dat een flinke drempel op om het contact te onderhouden. Contact dat ondanks de vergeetachtigheid toch zeer gewaardeerd wordt, zeker gevoelsmatig. Met liefde en begrip voor zowel de dementerende als de bezoeker geven de auteurs een zestigtal tips.

Boek: Dementie op jonge leeftijd | Uitgeverij Lannoo - Uitleenbaar in het documentatiecentrum van het Expertisecentrum Dementie.

25 Unknown Facts About Dementia Iedereen die er mee te maken heeft, weet hoe moeilijk het kan zijn om een gesprek gaande te houden met mensen die verder in hun dementie zitten. Maar ook in een eerder stadium, bijvoorbeeld als er ...

Morgen ben ik het vergeten

Weet je dat niet meer?.. (Dementie Experience)

B 9-12 jaar. Na de scheiding van haar ouders gaat Romy (10) elke dag na school naar oma. Oma Stine heeft een eigen kapsalon en is heel streng. De laatste tijd lijkt oma te veranderen: ze is lievermaar ook vaker in de war.

Lezing van prof. dr. Erik Scherder over ouderen en bewegen en de gevolgen van niet bewegen voor mensen met dementie. klik op pin om link naar Universiteit van Nederland te activeren.