Pinterest • ein Katalog unendlich vieler Ideen

Sieh dir diese und weitere Ideen an!

Al in 1884 werden op de Willemsbrug tramsporen voor de paardetram gelegd. De tramlijn kon echter niet naar Zuid worden doorgetrokken, want de toen bestaande Koninginnebrug was te smal en niet sterk genoeg voor een tram. In deze foto van circa 1900 rijdt de paardetram de Willemsbrug af naar de Van der Takstraat.

Van nul tot vijfhonderd in 86 jaar. Dat de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam een succes zou worden, stond niet direct in de sterren. De HEMA begon in november 1926 als goedkope, om niet te zeggen tikje ordinaire dochter van de Bijenkorf. Het idee voor een prijsvechter onder de warenhuizen kwam van de ondernemers Arthur Isaac en Leo Meyer, directeuren-generaal van de Bijenkorf. De eerste winkels openden in de Amsterdamse Kalverstraat en Oude Hoogstraat.

Rotterdam ziet er momenteel anders uit dan 100 jaar geleden. Dat is logisch. Vooral bij de wederopbouw na het bombardement kreeg de stad een volledige metamorfos

Station Rotterdam Blaak

Rotterdam

De bouw van het Witte Huis in 1897-1898. Ooit het hoogste kantoorgebouw van Europa, de eerste wolkenkrabber van Rotterdam

Witte huis - jaren dertig Het zo markante Witte Huis met de potsierlijke Van Nelle reclame op het statige dak. Op de twee hoogste etages van de gewone hoogbouw vonden Nederlandse mitrailleurschutters posities.

Kipstraat gezien vanaf de bordes van de oude stadhuis 1932

Een van de eerste parkeerplaatsen in Rotterdam. Op deze plek aan het Beursplein, vlakbij het huidige station Blaak, stond eerst het postkantoor. Het postkantoor ging in 1929 tegen de vlakte. De foto is in 1930 gemaakt door F.H. van Dijk.

Sint-Agathastraat met de wasserette van het Bergweg ziekenhuis met daarboven de kantine.