Pinterest • ein Katalog unendlich vieler Ideen

Erkunde S Foto, Myn Stadsje und noch mehr!

De voormalige plezierboot Stad Dokkum deed in de jaren 70 en 80 dienst als antiquariaat onder de naam De Boekenboot. Het schip had jarenlang zijn ligplaats aan de Nieuweweg bij de Beurs. Het antiquariaat zeteld tegenwoordig te Hallum.

Aan de mooie Noordersingel tegenover de prinsentuin, hadden we het Protestanse Diaconessenziekenhuis. Ooit opgericht door de heer Mattheus Teffer in 1880 beginnend in een pand aan de Bagijnestraat later verhuisd naar een pand aan de voorstreek. Men was begonnen met 4 diaconessen wat later fiks werd uitgebreid. Toen ook dit pand aan de voorstreek te klein bleek te zijn bouwde men een groot pand aan de Noordersingel. Welke in 1894 in gebruik werd genomen.

De noordoostzijde van het Huis van Bewaring / de Bijzondere Strafgevangenis De Blokhuispoort te Leeuwarden op de hoek van de Oosterkade / Keizersgracht. Hier ziet men in het midden de Dienstwoning en links daarvan het Voorgebouw oost. Rechts de noordkant van Cellenvleugel A. (tresoar)

Hotel de Klanderij Met de watertoren in de jaren 50.

De zuidzijde van het Huis van Bewaring / de Bijzondere Strafgevangenis De Blokhuispoort te Leeuwarden. Hier ziet men v.l.n.r. het Alkovengebouw (met daarin het bezoekerscentrum, personeelszaken, fitnessruimte en sportzaal), de Dienstvleugel (met daarin o.a. de Kerk / kapel en de Medische dienst) en nog net de kop van Cellenvleugel A. Opname gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog, (tresoar)

De winkel aan de Schrans in Leeuwarden