Pinterest • ein Katalog unendlich vieler Ideen

Icon, Christus Pantokratoricoon (overcontroller) Russische Volkskunst. 13,5x19cm. Icon, Christ Pa

Marc Chagall, geboren als Movsja Zacharovitsj Sjagal. Vitebsk, 7 juli 1887 – Saint-Paul-de-Vence, 28 maart 1985) was een Frans kunstschilder van Joods-Wit-Russische afkomst. Zijn werk wordt vaak geassocieerd met het surrealisme. Maar eigenlijk valt zijn werk onder verschillende stromingen al maakt het nergens helemaal deel van uit. Chagall heeft een hele eigen stijl die dromerig aan doet. Hij haalde zijn inspiratie uit de Russische volkskunst en het volksleven, zijn herinneringen aan zijn…

1

CrossStitch-Russian-women-peacock

Details zu Alte russische ortodoxe Osterei aus Messing und Emaille, Anfang des XX Jh

Alte russische ortodoxe Osterei aus Messing und Emaille, Anfang des XX Jh.

Details zu Antike russische ortodoxe Osterei aus Porzellan, XIX Jh

Antike russische ortodoxe Osterei aus Porzellan, XIX Jh.

http://www.belygorod.ru/img2/Rus_Ornament/_Used/DolmatovK_RusskieVyshivki_1.jpg

4

https://pp.vk.me/c10233/u137273794/-1/x_d63bf231.jpg

2
1

Zinaida Serebrjakova, 1911, Zelfportet met sjaal. Deze Russische schilderes werd geboren in een vooraanstaande kunstenaarsfamilie. Haar werk werd beïnvloed door het Impressionisme en Russische volkskunst. Ze schilderde landschappen, (zelf)portretten maar vooral ook veel naakten. Expressionisme.

3

Alexej von Jawlensky (1864-1941) Reeds rond de eeuwwisseling bracht Von Jawlensky de verf in sterke tonen aan, waardoor een krachtige uitdrukking werd verkregen. Zijn verlangen om zich krachtig, emotioneel en direct uit te drukken, leidde tot een hartstochtelijk kleurgebruik. Hij is bijzonder origineel in zijn kleurschakeringen. De Russische volkskunst en de Byzantijnse religieuze iconen voeren hem naar een symbolische verheffing van de mens in zijn portretten.

1
1